Table of Contents
Ik kook met wijn, soms voeg ik het zelfs aan het eten toe. ― W.C. Fields Vraag je je af hoe je een wijnproeverij kunt organiseren, maar weet je niet zeker waar je moet beginnen? Het is tijd om je innerlijke wijnkelner wakker te maken! We hebben in deze gids naar alles gekeken, van wijncombinaties tot smaakpapillen reinigers.
De locatie die je voor je wijnproeverij kiest moet aansluiten bij het algemene thema - Wijnproeverij van je evenement. Als er geen specifiek thema is, dan zal vrijwel elke stijlvolle locatie het goed doen. Hier zijn enkele van de meest populaire wijnproeverij locaties in Londen: De wijnproeverij thuis hosten? Hier zijn enkele tips om aan de slag te kunnen
Je hebt bij je wijnproeverij geen professionele wijnkelner nodig. Maar met een wijnkelner samenwerken kan je leven als organisator van evenementen een stuk eenvoudiger maken. Wijnkelners kunnen je helpen bij het opstellen van een wijnkaart en zullen veel weten over hun creatieproces en regionale herkomst. Ze kunnen je ook helpen om de wijnen met het juiste voedsel te combineren.
Als je niet voor een wijnkelner hebt gekozen en liever zelf het zware werk doet, dan moet je weten hoe je de wijn proeft, zodat je je gasten kunt instrueren. Gebruik de KDRNS ezelsbrug bij het proeven van wijn. Een goede vuistregel bij het proeven van wijn is om de KDRNS ezelsbrug te gebruiken: of de wijn helder is en een diepe kleur heeft.
de aroma’s om je gehemelte te stimuleren. de wijn en laat lucht door je mond zuigen. de wijn door (of spuug het uit als je veel wijn te proeven hebt). Lees meer over hoe je wijn proeft en om je smaakpapillen voorafgaand aan je proeverij te ontwikkelen. Wijnproefbladen (ook bekend als wijn scorekaarten) zijn afdrukken die je aan je gasten uit moet delen voordat je met het proeven van de wijnen begint.
Nadat alle wijnen zijn geproefd, kun je de scorekaarten bekijken om erachter te komen welke het meest populair was. Je kunt deze kant-en-klare wijn scorekaart sjablonen voor je proeverij gebruiken. There is no limit to how many attendees you can have at your wine tasting event. Wine tasting. Maar bedenk dat je een intieme sfeer wilt creëren die de zintuigen prikkelt
Te veel lawaai kan storend werken als je een verhaal over een bepaalde wijn probeert te vertellen. Het maakt het ook moeilijk om een discussie mogelijk te maken over de verschillende wijnen die je hebt geproefd. Nogmaals, er zijn geen vaste regels voor hoeveel wijn je voor een wijnproeverij nodig hebt.
Een klein glas wijn is 125 ml. Een proeverij is ongeveer de helft daarvan. The Sommelier Company raadt aan om voor 12 gasten 8 – 10 flessen wijn beschikbaar te hebben. Je hebt een basiskennis nodig van de verschillende druivensoorten die in witte en rode wijn worden gebruikt. Er is veel om te begrijpen, maar laten we beginnen met naar de meest voorkomende druiven te kijken.
Veel wijnmakers gebruiken verschillende soorten druivensoorten om hun unieke mix van wijn te produceren. Met zoveel verschillende soorten individuele druiven en combinaties, zal het nauwelijks verbazen dat er een hele reeks verschillende wijnglazen zijn ontworpen om de aroma’s naar voren te brengen. Soorten rode wijnglazen Soorten rode wijnglazen: Bordeaux Burgundy Cabernet Pinot Noir Rose Zinfandel Soorten witte wijnglazen: Chardonnay Rose Wit Mousserend Zoete wijn Vintage Viognier Andere soorten wijnglazen: Decanteer Ballon Fluit Port Sherry Zonder voet Lees meer over de verschillende soorten wijnglazen, zodat je weet welke je moet hebben.
Tot nu toe gaat het goed. Nu is het tijd voor de wijncombinaties. Dit is relevant als je een gecombineerde wijn- en voedsel proeverij organiseert. Verschillende wijnen hebben verschillende smaken, dus je moet een wijn- en voedselschema raadplegen. Wijncombinaties Hier zijn enkele van de meest voorkomende wijncombinaties: Cabernet sauvignon + rood vlees Champagne + alles zoutig Chardonnay + vette visgerechten Droge Rosé + rijke en kaas achtige gerechten Grüner Veltliner + verse gerechten Malbec + zoete en pittige barbecuesauzen Moscato d’Asti + fruitdesserts Droge Riesling + zoete en pittige gerechten Pinot Grigio + lichte visgerechten Pinot Noir + aardse smaken Rosé Champagne + hors d’oeuvres Sauvignon Blanc + zurige dressing en sauzen Syrah + zeer gekruide gerechten Zinfandel + patés, mousses en terrines Leer meer over hoe en waarom elke wijncombinatie werkt, zodat je de juiste combinatie hebt.
Vergeet niet om smaakpapil reinigers klaar te hebben Veel voorkomende smaakpapil reinigers voor wijnproeverijen. Wine tasting zijn onder andere: Appels Bananen Rundvlees Bier Kaas (verrassing!) Crackers of biscuits Citroenwater Olijven Peren Ananas Tortilla chips Wit brood Lees meer over de verschillen in smaakpapil reinigers om ze beter te begrijpen. Zoals je ziet, is er een reden waarom professionele wijnkelners een certificering nodig hebben om in de industrie te werken
Table of Contents
Latest Posts
Hoe Organiseer Je Een Wijnproeverij: 11 Dingen Die Je ... - Wine-Point.be - Wine Tasting bij jou thuis
Wijnproeverijen - Wine-Point.be - Wine Tasting bij jou thuis
Proef De Passie: Het Genot Van Wijnproeverijen - Uw Specialist voor een Wijnproerij aan huis - wine-point.be, Bel +32 489 33 31 67
Navigation
Latest Posts
Hoe Organiseer Je Een Wijnproeverij: 11 Dingen Die Je ... - Wine-Point.be - Wine Tasting bij jou thuis
Wijnproeverijen - Wine-Point.be - Wine Tasting bij jou thuis